
غذای سنتی استان فارس
غذای سنتی استان فارس
به گزارش فاطمه احمدوند://استان فارس یکی از استانهای محبوب و پرآوازه کشور است که عطر نارنجها و عرقیات گیاهانش را از کیلومترها دورتر میشود حس کرد. فارس مهد بناهای کهن و نمود شعر و فرهنگ ایرانی است. طبیعت بینظیر این استان و فرهنگ و هنر غنی مردمانش را در غذاهای محلی استان فارس میتوان دید. تنوع شگفتانگیز طعم و رنگ در این منطقه گردشگران خارجی را نیز به وجد میآورد و یکی از دلایل اصلی شهرت فارس در جنبه گردشگری است. به گفته مرکز تحقیقات گردشگری استان فارس، حدود ۲۵۰ نوع غذا و طعم در استان فارس وجود دارد که نشانگر هنرمندی مردم و طبیعت بخشنده این استان
است.
کلم پلو
کلم پلو، غذایی محبوب و لذیذ است که به روشهای مختلفی در سراسر ایران طبخ میشود؛ اما اصالت آن مربوط به شهر شیراز است. این غذای لذیذ ترکیبی از کلم، برنج، سبزی و ادویههای مختلف میباشد. ترکیب منحصر به فرد سبزی این غذای شیرازی، هیچ شباهتی به سایر پلوهای سبزیدار نداشته و وجود آن، طعم غذا را دلچسب و لذیذتر میکند. همچنین کلم استفاده شده در کلم پلو شیرازی، کلم قمری است که برخی آن را کلم سنگ یا قنبید نیز مینامند. پیشنهاد میکنیم شیراز را بدون خوردن کلم پلو شیرازی ترک نکنید.
شکر پلو
غذایی سنتی، اصیل و ایرانی است که به طور معمول در مجالس مهمی مانند عروسی و یا عزا، به همراه گوشت بره و یا گوشت گوسفندی سرو میشود. اگر شما هم طرفدار غذاهای شیرین هستید، قطعا عاشق این غذای لذیذ شیرازی خواهید شد. برای تهیه این غذای لذیذ، از برنج، شکر، خلال نارنج، پوست پرتقال یا پوست نارنگی، خلال بادام
و پسته، گلاب، زعفران، نمک، روغن و زردچوبه استفاده میکنند.
قنبر پلو
غذایی محبوب و قدیمی که در گذشته بیشتر در مراسمات پخته میشد. مواد تشکیل دهنده این غذا شامل گوشت چرخ کرده، کشمش پلویی، شیره انگور، پیاز، زعفران و آرد نخودچی است. طعم ترش و شیرین این غذا،
تجربهای متفاوت از طعم غذاهای شیرازی را برای شما رقم خواهد زد.
شیرازی پلو
شیرازی پلو غذایی سنتی و مخصوص شیراز است که با استفاده از برنج، بادمجان، مرغ، زعفران، ماست، زرشک، نمک و فلفل، تخم مرغ و گاهی زیره درست میشود. شیرازی پلو را با نام ته چین مرغ و بادمجان نیز میشناسند و معمولا به همراه سالاد شیرازی و یا ماست سرو میکنند.


پاچه پلو شیرازی
پاچه پلو شیرازی، غذایی پرکالری و چرب که معمولا در فصل زمستان و برای صبحانه یا ناهار خورده میشود. اگر شما هم از طرفداران کله پاچه هستید، بدون شک عاشق این غذا خواهید شد! این غذای لذیذ در شیراز به دو صورت طبخ میشود و برای طبخ آن به برنج، لپه، کشمش و گوشت چر، زعفران و سرکه شیره نیاز خواهید داشت.
لالک-بادمجان
لالک از مواد اصلی این غذای لذیذ و مقوی است که همان بلغور گندم است. به دانههای خرد شده گندم در کازرون لالک و در خوزستان درشته گفته میشود. این غلات مفید در پخت بسیاری از غذاهای ایرانی نقش دارد. لالک بادمجان کازرونی از ترکیب لالک، برنج، بادمجان، هویج، مرغ، شوید، روغن، سیر، ترخون، ریحان، نعناع و سیر سبز تهیه میشود. از مواد اولیه این غذا میتوان حدس زد که تا چه حد خوشمزه و خوش عطر است. در طبخ لالک بادمجان ابتدا بلغورها را تفت داده و برشته میکنند و سپس سبزیجات و سیر را اضافه کرده و با آب میجوشانند. این غذای بینظیر در کنار بادمجان و پیاز سرخ شده فوقالعاده خواهد بود.
گبوله
یکی از خوردنیهای فوقالعاده خوشمزه و حلیم مانند کازرون، صبحانه سنتی گبوله است. گبوله به خوبی نشانگر کشاورزی قوی و گیاهان دارویی سرشار در کازرون است. این صبحانه از ترکیب آرد گندم و روغن به همراه گلهای خشک شده بابونه درست میشود که برای تجربه طعمی متفاوت عالی است. در هنگام طبخ، ابتدا آرد را تفت داده و آب اضافه میکنند. سپس روغن و بابونه را اضافه کرده و با حرارت ملایم، مرتب هم میزنند. گبوله را میتوان با خلال پسته و بادام تزئین کرد.
پلو اسفندی
آشپزهای این استان معمولا این غذای سنتی را در اوایل اسفند ماه با استفاده از عدس، لوبیا، نخود، ماش، میخک پودرشده، ادویه پلویی (پودر گل سرخ، پودر زیرهی سبز، پودر دارچین، پودر زنجبیل، پودر جوز هندی و پودر هل)، پیاز، گوشت گوسفند همراه استخوان، برنج، جو، گندم، فلفل سیاه، کره، نمک و روغن کرمانشاهی (روغن حیوانی)، طبخ میکنند. انواع لوبیای استفاده شده در این غذا بر حسب ذائقه متفاوت است. پلو اسفندی به آش اسفندی هم معروف است و طعم جالب چندین غلات در کنار یکدیگر به همراه ادویهی پلویی طعمی مطبوع و لذیذ را ایجاد میکنند. در روش پخت این غذای محلی شهرستان آباده، غلات را به طور جداگانه میپزند و برنج پخته شده را آب گوشت میخک دار اضافه میکنند. پس از پخت و جوشیدن غلات را اضافه کرده و دم میکنند و در آخر با کره کرمانشاهی میل میکنند